Succesvol een bedrijf overnemen

image

Het kopen van een bedrijf – de bedrijfsovername

"Succesvolle acquisities kan leiden tot een groeipad"
"Mislukte overnames kunnen leiden tot een last."

De overname van een ander bedrijf kan leiden tot hogere winsten, een groter marktaandeel en levert brengt nieuwe kennis van product of markt op. We kennen de valkuilen van bij het overnemen van een bedrijf. Door ruime ervaring met fusies en overnames en kunnen wij u helpen uw risico te minimaliseren bij een overname. Daarnaast kunnen wij u helpen met het vinden van een goede overnamekandidaat. Wij begeleiden u door het proces van bedrijfsselectie met als doel dat u de juiste prijs betaalt.

Het identificeren van overnamekandidaten

Wij helpen u criteria voor uw doelgroep te definiëren en wij helpen u bedrijven te vinden die aan uw criteria voldoen. Wij hebben een fusies en overnames database beschikbaar met alle bedrijven van Nederland zodat we een groep overnamekandidaten kunnen selecteren. Ook hebben ook toegang tot de financiële informatie van de meeste bedrijven.

Controleren van een overnamekandidaat

Na de selectie van overnamekandidaten kan het due diligence proces kan beginnen. Wij zullen u helpen te bepalen hoe goed een bedrijf presteert op het gebied van financiën, juridische, milieu, IT en HR alsmede hun commerciële prestaties.

Het verkrijgen van de juiste prijs

Cruciaal bij fusies en overname is het bepalen van de juiste prijs. Onze due diligence proces zal u helpen te bepalen wat de waarde van een overnamkandidaat is. U kunt dan beslissen wat u bereid bent te betalen. We maken gebruik van waarderingstechnieken als de activa waarde, koerswinstverhouding, netto contante waarde en de winst (EBITDA) ratio's.

Financiering van een fusies en overnames

Fusies en overnames zijn niet succesvol zonder een goede financiering. Na een goede financiële analyse van uw eigen bedrijf en het bedrijf dat een wilt overnemen, kunnen we de benodigde financiering vaststellen. Wij helpen u met het vinden van de financiering dat en zorgen ervoor dat deze afdoende is voor gezonde groei na de overname.

Overweegt een bedrijf over te nemen, neem dan contact op met Fusies en Overnames.

fusies en overnames artikelen »

Vraag een gratis waardering van uw bedrijf aan

Voordat u gaat beginnen aan een fusie of overname is een goede bedrijfwaardering noodzakelijk. Wij helpen u graag met de eerste analyse. Hoe eerder u met het proces begint, des te succesvoller de overname.